دانشکده ادبیات و علوم انسانی- صفحه نمایش
همایش علمی ملی نماز دانشگاه، بایسته ها و شایسته ها برگزار شد.

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1403/8/19 | 
         همایش علمی ملی نماز دانشگاه، بایسته ها و شایسته ها در روز دوشنبه ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۳ در سالن غدیر دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد. در این مراسم  حجت الاسلام و المسلمین آقا طهرانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه خوارزمی با اشاره به برگزاری  همایش ملی نماز دانشگاه،شایسته ها و بایسته ها گفت: این همایش حاصل  ماه‌ها تلاش همکاران دانشگاهی است امیدوارم این جلسه که با حضور سخنرانان و اساتید بزرگ برگزار می شود منشاء خیر و برکت و بهره فراوانی باشد و همه در  برپایی نماز اول وقت اهتمام بورزند.
         حجت الاسلام و المسلمین ایمانی معاون فرهنگی دانشگاه ضمن قدردانی از مسئولان دانشگاه، هیئت رئیسه و همه کسانی که در برگزاری این  مراسم تلاش کردند، عنوان کرد:  نماز ذکر است و ذکر خدا به تعبیر امیرالمومنین (علیه السلام) قلب‌ها را جلا می‌دهد. و این زمانی اتفاق می افتد  که با توجه و مراقبه همراه باشد. ایشان اظهار داشت: ما می بایست در سمت درست تاریخ بایستیم خداوند متعال ان شاءالله ما را در مسیر درست هدایت فرماید.
         معاون فرهنگی دانشگاه تاکید کرد:  آنهایی که مطیع خدا و رسول خدا باشند خدا به آنها نعمت می دهد. پیامبران، شهدا و صدیقین تنها کسانی هستند که خداوند به آنها نعمت داده و در مسیر درست هدایت قرار گرفته اند. دکتر ایمانی در ادامه نماز را به تولی و تبری تشبیح کرد و گفت : اسلام در همین دو کلمه خلاصه می شود.  وی اشاره داشت نماز یعنی پشت پا زدن به هوای نفس و امیرالمومنین(ع) فرمود: عاقبت اندیش، کسی است که به نفس خود مشغول باشد و خود را از پلشتی‌ها و رذائل پاک کند. ایشان در ادامه افزودند: ما در نماز نمی‌گوییم فقط من، می‌گوییم خدایا بر همه و بر ما  درود  فرست، ما خلیفه الله هستیم و می بایست صفات خدایی را را در خود متجلی کنیم و خداگونه شویم. ما با نماز می‌توانیم از زندگی مادی جدا شده و همه چیز را پشت سر گذاشته و به خدا برسیم .
          دکتر عبدالهی سرپرست دانشگاه ضمن قدردانی از برگزار کنندگان این همایش  فاخر عنوان کرد: یکی از دلایل اصلی اتفاقات تاسف بار غزه و لبنان و فلسطین کمرنگ شدن ارتباط با خداوند است. ایشان با اشاره به مشکلات و بیماری های جسمی افراد گفت: همانطور که پزشکان برای افراد بیمار رژیم های غذایی و دارویی تجویز می کنند، برای حل مشکلات روحی افراد که گریبانگیر بسیاری از انسانها شده است باید ارتباط با خداوند تقویت شود و آن موقع است که  آرامش و معنویت وارد زندگی انسان می شود. دکتر عبدالهی افزود: عشق ورزیدن به خدای متعال،عشق ورزیدن به زندگی،طبیعت،انسانها و... باید در سیستم آموزشی ما نهادینه شود و امیدواریم با برگزاری چنین همایش هایی و با حمایت و کمک عالمان دینی این زمینه بیش از پیش فراهم شود و با برگزاری کارگاههای تخصصی زمینه رشد و بالندگی نوجوانان و جوانان کشور را فراهم سازیم.
            آیت الله تحریری استاد اخلاق و تولیت حوزه علمیه مروی با اشاره به آیات و روایاتی که در خصوص برپایی نماز وجود دارد عنوان کرد: اولین شاخصه نماز ظهور عبودیت انسان است که در زندگانی دنیوی، انسان‌ها به آن نیازمند هستند. و  با وجود  انسان همراه شده است. ایشان اظهار داشت: نماز رکن حیات بخش انسان در شئون گوناگون زندگی است و اگر مسئله نماز در کار نباشد این اقامه درست تحقق پیدا نکرده است. آیت الله تحریری افزود: توحید اساس دعوت تمام پیامبران و اولیا خداوند است و تحقق آن در  اقامه نماز است و تجلی روحیات بالای انسان در بر پا داشتن آن است .در ادامه  با حضور آیت الله تحریری، استاد اخلاق و تولیت حوزه علمیه مروی، حجت الاسلام و المسلمین آقا طهرانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ، دکتر عبدالهی سرپرست دانشگاه، حجت الاسلام والمسلمین دکتر ایمانی معاون فرهنگی و دکتر ربیعی مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی از کتاب چکیده مقالات همایش  ملی نماز دانشگاه بایسته ها و شایسته‌ها رونمایی شد.

نشانی مطلب در وبگاه دانشکده ادبیات و علوم انسانی:
http://khu.ac.ir/find-51.7611.73049.fa.html
برگشت به اصل مطلب